fbpx

Blog Shanghai

Teoria celor 5 gusturi – acru

Teoria celor 5 gusturi – acru Acrul cuprinde în mod predominant elementele Pământ şi Foc. Gustul acru creşte secreţia salivară, stimulează apetitul şi într-o oarecare măsură intensifică secreţia enzimelor digestive….

Citeste

Teoria celor 5 gusturi – sărat

Teoria celor 5 gusturi – sărat Continuăm astăzi incursiunea în lumea gusturilor și ne ocupăm de cel sărat. Medicina tradițională orientală asociată gustul sărat cu apa și focul. Provoacă pofta…

Citeste

Teoria celor 5 gusturi – dulce

Teoria celor 5 gusturi – dulce Timp de secole în Europa s-a crezut că putem percepe cu ajutorul receptorilor gustativi de pe limbă, 4 gusturi fundamentale: dulce, amar, acru şi…

Citeste

Istoria sosului de soia

Istoria sosului de soia Pe toate continentele, oamenii au căutat mereu metode de conservare a alimentelor. Și cum foarte mare parte din istoria omenirii n-am avut parte de curent electric,…

Citeste

Istoria ceaiului chinezesc

Ceaiul are o istorie îndelungată în China. Legenda spune că a fost descoperit din întâmplare, de împăratul Shen Nong, în anul 2.737 î.Ch. Se spune că într-o zi împăratul privea…

Citeste

Bucătăria regiunii Shanghai

Bucătăria regiunii Shanghai – culoare, aromă și gust   În China există opt bucătării regionale importante, fiecare cu caracteristici speciale. Bucătăria din regiunea Shanghai, care ne inspiră la restaurantul nostru,…

Citeste

Important
Acest site utilizează module cookie care pot conține informații despre vizitatori. Continuând să răsfoiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.