fbpx

Blog Shanghai

Teoria celor 5 gusturi – iute

Teoria celor 5 gusturi – iute Timp de secole în Europa s-a crezut că putem percepe cu ajutorul receptorilor gustativi de pe limbă, 4 gusturi fundamentale: dulce, amar, acru şi…

Citeste

Teoria celor 5 gusturi – amar

Teoria celor 5 gusturi – amar Continuăm incursiunea noastră în fascinanta lume a gusturilor. Gustul amar nu este pe placul multora. Există persoane care nici nu pot consuma asemenea alimente….

Citeste

Teoria celor 5 gusturi – acru

Teoria celor 5 gusturi – acru Acrul cuprinde în mod predominant elementele Pământ şi Foc. Gustul acru creşte secreţia salivară, stimulează apetitul şi într-o oarecare măsură intensifică secreţia enzimelor digestive….

Citeste

Teoria celor 5 gusturi – sărat

Teoria celor 5 gusturi – sărat Continuăm astăzi incursiunea în lumea gusturilor și ne ocupăm de cel sărat. Medicina tradițională orientală asociată gustul sărat cu apa și focul. Provoacă pofta…

Citeste

Teoria celor 5 gusturi – dulce

Teoria celor 5 gusturi – dulce Timp de secole în Europa s-a crezut că putem percepe cu ajutorul receptorilor gustativi de pe limbă, 4 gusturi fundamentale: dulce, amar, acru şi…

Citeste

Istoria sosului de soia

Istoria sosului de soia Pe toate continentele, oamenii au căutat mereu metode de conservare a alimentelor. Și cum foarte mare parte din istoria omenirii n-am avut parte de curent electric,…

Citeste

Istoria ceaiului chinezesc

Ceaiul are o istorie îndelungată în China. Legenda spune că a fost descoperit din întâmplare, de împăratul Shen Nong, în anul 2.737 î.Ch. Se spune că într-o zi împăratul privea…

Citeste

Important
Acest site utilizează module cookie care pot conține informații despre vizitatori. Continuând să răsfoiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.