Bucătăria regiunii Shanghai – culoare, aromă și gust

 

În China există opt bucătării regionale importante, fiecare cu caracteristici speciale. Bucătăria din regiunea Shanghai, care ne inspiră la restaurantul nostru, se mai numește ”Hu”.

Elementele pe care se bazează sunt culoarea, aroma și gustul și pune un accent deosebit pe condimente. Un alt aspect important este că folosește ingrediente naturale gătite puțin, pentru a nu-și pierde proprietățile nutritive.

Multe legume, carne de porc și de pui, dar și peștele sunt pilonii bucătăriei din Shanghai.

Zahărul este un element important, asociat întotdeauna cu sosul de soia. Combinația dulce – acru este cea mai pregnantă caracteristică din această bucătărie inventivă și aromată.

În bucătăria din regiunea Shanghai nu veți găsi ingrediente tăiate la întâmplare și trântite pur și simplu în farfurie. Este o adevărată simfonie de culori, forme și gusturi, pentru că mâncarea trebuie să convingă mai întâi ochiul și abia apoi papilele gustative.

Orezul este nelipsit și însoțește în porții generoase fiecare fel de mâncare. Așa cum se întâmplă și în restaurantele noastre.

Veți găsi în rețetele din Shanghai și mult oțet de orez, asta nu întâmplător, ci pentru că cea mai mare fabrică de oțet de orez din China se află foarte aproape de Shanghai, în orașul Shaoxing.

Carnea este atât de gustoasă, pentru că înainte de preparare este marinată îndelung în vin, sos de soia sau în sosuri speciale amerstecate cu multe condimente.

Însă ceea ce trebuie să știe cei care nu agreează gusturile picante, bucătăria din Shanghai este exact ce vă trebuie: condimentele picante nu fac parte în mod tradițional dintre felurile de mâncare din această regiune a Chinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.