Anul Nou Chinezesc – Intrăm în Anul Mistrețului de Pământ

 

Anul Nou Chinezesc începe pe 5 februarie 2019.
Zodiacul chinezesc diferă de cel european, pentru că cele 12 zodii sunt guvernate de animale și este și mult mai vechi: datează de aproximativ 2.000 de ani.

Legenda spune că Împăratul de Jad a trebuit să aleagă 12 animale pe care să le pună să-i străjuiască palatul. Pisica l-a rugat pe vecinul ei Șobolanul să meargă împreună. Șobolanul a uitat de invitație, motiv pentru care cei doi au devenit apoi dușmani pe viață și pe moarte.
La palat, Boul a ajuns primul, însă Șobolanul s-a cățărat pe spatele său și i-a sărit în față. Tigrul și Dragonul s-au gândit că asta este nedrept, însă n-au avut de ales: s-a așezat în spatele Boului. Nici Iepurașului nu i-a convenit, s-a luat la întrecere cu Dragonul și l-a învins.
Asta l-a mâniat pe Câine, care l-a mușcat pe Iepure și a fost trimis în spate, drept pedeapsă. Șarpele, Calul, Capra, Maimuța și Cocoșul s-au certat de asemenea între ei. Mistrețul a ajuns mai târziu, atunci când ordinea fusese deja stabilită, așa că a rămas ultimul semn din zodiac.
Atâta doar că anul acesta, 2019, Mistrețul este primul.

Oamenii născuți sub semnul Mistrețului (anii 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019) au o gândire logică și sunt capabili să găsească soluții ingenioase în situații de criză. De asemenea, au noroc la bani, deși în general nu sunt foarte muncitori.
Copiii născuți sub semnul Mistrețului sunt încrezători, sociabili, demni de încredere și hotărâți. Va fi curajos și nu va avea obiceiul să plângă prea mult, cerând ajutor. Îi este necesară totuși multă disciplină, pentru ca talentele sale să nu se irosească.
Energia adusă de Mistreț înseamnă onestitate, claritate, competență, dar și bogăție, succes în afaceri, cu condiția să facem pași înainte cu prudență.

Norocosul Mistreț vine cu mulțumire și siguranță. Vom pune cu toții mai mult accent pe prietenie, pe aspectele frumoase ale vieții. Mistrețul ne învață să nu ne grăbim și să ne stabilim prioritățile în sfera familiei și copiilor.
Aduce cu el multă răbdare, așa că vom trece cu bine peste obstacole, cu condiția să nu fim impulsivi sau nervoși.
Un an al calmului și al poftei de viață.
Atenție însă doar la prea multă grabă: doar ea ar putea fi responsabilă pentru gesturi pripite pe care mai apoi să le regretăm.

După cum spun astrologii, va fi un an excelent pentru cei născuți sub semnul Dragonului, Caprei, Câinelui și Mistrețului.
Prudență se recomandă pentru Șobolan, Bou și Șarpe.

Culori norocoase pentru anul Mistrețului: roșu, grena, violet, portocaliu, verde.

 

3 răspunsuri

 1. Felicitari pentru site !
  La multi, multi ani !
  In perioada 18 – 21 sept. 2006 am participat in Beijing
  la „The 9th International Workshop on Separation Phenomena in Liquids and Gases”
  (Tsinghua University)
  Am ramas cu impresii deosebite.
  .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.